Autoritatea Electorală Permanentă: Nu am făcut și nu vom face niciodată dezbateri cu liceenii în scop politic

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) respinge cu fermitate afirmaţiile tendenţioase şi fără nici o legătură cu realitatea pe care le-a lansat dl. senator Adrian Ţuţuianu (senator PSD de Dâmbovița). Această situaţie incalificabilă a fost posibilă datorită carenţelor de informare a reprezentantului Partidului Social Democrat.

AEP nu a făcut şi nu va face niciodată dezbateri cu liceenii în scop politic. În acest sens recomandăm dlui senator să citească pe site-ul AEP comunicatul de presă din data de 02.02.2012.

Ne folosim de acest prilej pentru a-i aduce la cunoştinţă dlui senator că în prima zi de joi a lunii februarie în fiecare an AEP celebrează Ziua Internaţională a Alegerilor.

Iniţiativa de a institui o Zi Internaţională a Alegerilor a fost lansată la Conferinţa Globală a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), desfăşurată în perioada 14-17 septembrie 2005 în Ungaria. Membrii Asociaţiei, printre care se numără şi AEP, au desemnat prima zi de joi din luna februarie ca Zi Internaţională a Alegerilor datorită faptului că majoritatea acordurilor internaţionale în domeniu au fost semnate în această perioadă a anului.

Ca de fiecare dată în ultimii ani, AEP a marcat această zi organizând, prin intermediul filialelor sale, sub genericul ‘Relevanţa participării tinerilor la desfăşurarea procesului electoral’, o serie de manifestări consacrate informării persoanelor care urmează să voteze pentru prima dată la alegerile din 2012 (vezi http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=27&l2=59&l3=125 ).

Manifestările din acest an au debutat în data de 25.01.2012 la Grupul şcolar ‘Nicolae Mihăescu’, continuând la Grupul şcolar ‘Constantin Brâncoveanu’ (26.01.2012), Liceul ‘Ion Heliade Rădulescu (31.01.2012), unităţi şcolare din Târgovişte şi la Liceul de artă ‘Dimitrie Cuclin’ din Galaţi (01.02.2012). În cadrul întâlnirilor au fost prezentate materiale informative despre ziua internaţională a alegerilor, semnificaţia şi importanţa alegerilor în consolidarea democraţiei, principalele caracteristici ale sistemului electoral românesc, despre dreptul de a alege şi de a fi ales etc. A fost prezentat, de asemenea, portalul www.primulvot.ro, portal de dezbateri şi informaţii cu caracter politico-electoral lansat de AEP special pentru tinerii care urmează să voteze pentru prima dată. Cu acelaşi prilej, elevilor le-au fost înmânate, spre completare, chestionare elaborate de Direcţia studii, documentare şi monitorizarea procesului electoral din cadrul AEP, chestionare conţinând întrebări menite să conducă la înţelegerea modului în care tinerii se raportează la viaţa politică a ţării, inclusiv în ceea ce priveşte determinarea lor de a-şi exercita dreptul de vot. Pentru a anula orice speculaţie de rea credinţă ataşăm pliantul şi chestionarul prezentate elevilor.

Şi pe parcursul zilei de 02.02.2012 au avut loc întâlniri între reprezentanţii AEP şi elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la Grupul şcolar ‘Spiru Haret’ din Târgovişte, precum şi cu studenţii Facultăţii de Ştiinţe Umaniste din cadrul Universităţii Valahia din aceeaşi localitate. De asemenea, o întâlnire similară a avut loc în Sala Mare a Prefecturii din Brăila cu elevii claselor a XII-a din mai multe licee ale oraşului.

AEP înţelege interesul domnului senator de a-şi promova propria imagine în contextul unui an electoral, dar nu înţelege dorinţa acestuia de a comenta negativ o acţiune la care nu a participat şi asupra căreia nu a solicitat conducerii instituţiei nici o lămurire prealabilă declaraţiilor iresponsabile.

AEP consideră impardonabil şi extrem de gravă punerea în circulaţie a unor informaţii false, fără nici un suport real, motiv pentru care solicită reprezentantului PSD să revină asupra declaraţiilor făcute.

Etichete: , , , , , , ,

Sunteți aici: Prima pagină: » Judeţe » Dâmboviţa » Autoritatea Electorală Permanentă: Nu am făcut și nu vom face niciodată dezbateri cu liceenii în scop politic
Autor: pe 15 Feb 2012. în Comunicate, Dâmboviţa, În prim plan, PSD. Poți urmări răspunsurile la acest articol prin RSS 2.0. Poți adăuga un comentariu sau un trackback către acest articol

Lasă un comentariu

Abonează-te la cele mai
importante ştiri din politica locală!

Adresa de email:

VIDEOTECĂ

Bistriţa-Năsăud
afis oficial varianta finala

Tabără de fotografie #TFB9Lumia930 pentru bloggeri, în Bistrița

Național În perioada 20-23 noiembrie, în Bistriţa vor ajunge 12 bloggeri, în tabără de fotografie pentru bloggeri #TFB9Lumia 930....

18 Noi 2014 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Vrancea
4

Opriți masacrul moralității în Vrancea!

Comunicate, PDL Gabriel Postolache, președinte al Partidului Denocrat-Liberal și candidat pentru funcția de senator în Colegiul Uninominal 2 Vrancea, a...

26 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Gorj
ruset2

Ion Ruseț (PDL): În politică există norme pe care nu le întâlnești în viața de zi

Analize, Judeţe, Partide, PDL Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj şi candidat la Colegiul 1 Senat, a vorbit, într-un interviu acordat reporterilor alfanews,...

24 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Bucureşti
dum

Lucian Diaconescu (ARD): România nu are Guvern

Analize, Judeţe Lucian Diaconescu, candidatul ARD la un post de deputat în colegiul 22 Bucureşti, a declarat zilele trecute că...

24 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »

© 2018 Politica Locala. Toate drepturile rezervate.
Realizat de netclip