Ion Mîțu: Oamenii vor vota persoana și nu partidul

Ion Mîţu este candidatul ARD pentru colegiul II Senat Mehedinţi. Cea mai importantă funcţie politică pe care Ion Mîţu a avut-o până în prezent a fost cea de Prefect al judeţului Mehedinţi (2009-2012).
Candidatul ARD, a vorbit pentru alfanews.ro despre problemele judeţului Mehedinţi, despre contracandidaţii săi la alegerile parlamentare, dar şi despre realizările şi eşecurile înregistrate în viaţa politică.

Reporter: Ce v-a terminat determinat să candidaţi pentru un mandat de parlamentar al judeţului…?
Ion Mîţu: Eu am fost, timp de trei ani, Prefect de Mehedinţi. Dorinţa mea a fost să rămân Prefect. Însă, cum administraţia locală este una politizată, deşi nu ar trebui, a fost impulsul care m-a determinat să aleg să candidez pentru un post de senator. Principalul meu obiectiv este depolitizarea administraţiei publice din România. Nu mi se pare normal ca prefectul să participe la şedinţele de partid, aşa cum face actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu (Nicolae Drăghiea n.r.). După părerea mea, Prefectul cât şi reprezentanţii instituţiilor subordonate acestuia ar trebui să fie oameni specializaţi pe domeniul respectiv, oameni capabili şi nu oameni numiţi politic.
R: Care este cea mai gravă problema cu care se confruntă judeţul? Dar colegiul în care candidaţi? Ce soluţii propuneţi pentru a rezolva aceste probleme?
I.M: Atât la nivelul judeţului, cât şi la nivelul colegiului în care candidez, cea mai mare problemă este şomajul. Judeţul Mehedinţi are un nivel al şomajului foarte ridicat. Mehedinţi s-a aflat mereu în primele trei judeţe ca număr de şomeri. La nivelul colegiului, pot da ca exemplu oraşul Baia de Aramă, care are cea mai ridicată cotă a şomajului din judeţ. În Baia de Aramă se regăsesc 25% din şomerii judeţului. Pentru a reduce şomajul din judeţ trebuie să investim masiv în infrastructură.
R: La alegerile parlamentare din decembrie, oamenii care vor ieşi la vot, vor alege omul sau partidul?
I.M: Părerea mea este că va fi votat omul, cel puţin în colegiul unde candidez. Pe mine mă cunosc oamenii deoarece cât timp am fost Prefect m-am deplasat în toate localităţile judeţului pentru a vedea care sunt problemele, iar locuitorii acestui judeţ ştiu asta. Eu nu îmi fac probleme în privinţa asta.
R: Ce ştiţi despre ceilalţi candidaţi? Care este principalul contracandidat de care vă temeţi şi de ce?
I.M:Nu ştiu mare lucru despre contracandidaţii mei. Ştiu că îl am ca şi contracandidat pe Chiuariu Alexandru, deşi nu ştiu ce caută el în Mehedinţi. Oamenii ştiu cine este Chiuariu şi nu văd cu ochii buni candidatura lui în judeţul nostru. Trebuie să recunoaştem, Chiuariu cât a fost în parlament, sau ministru, nu a fost uşă de biserică. De la PPDD ştiu că participa la alegeri Gheorghe Haneş, un fost primar, care în mai a pierdut alegerile locale, iar acum vrea să ajungă senator. În ceea ce priveşte principalul contracandidat pot spune că nu am. Aş putea spune că ar fi Chiuariu, dar dacă partidul l-a mutat de la Bacău, sau de unde este el, la Mehedinţi înseamnă că nu prea face treabă bună, iar oamenii văd acest lucru.
R: Ce acuze vă vor aduce în campanie contracandidaţii?
I.M: Chiar nu ştiu cu ce lucruri murdare vor veni. Nu cred că va fi o campanie curată. Cel care va spune că va face o campanie curată minte. Eu nu am de gând să arunc cu noroi în nimeni, dar nu voi rămâne indiferent la atacurile adversarilor. Dacă mă vor ataca, voi riposta, dacă nu, nu. Atacurile lor deja au început să apară. Chiuariua deja a făcut-o. Dânsul a spus că el vorbeşte trei limbi străine, iar eu nu ştiu niciuna. Vreau să-i spun că atunci când vorbeşti şi îi asculţi problema lui badea Gheorghe de la ţară, o faci înb română şi nu în engleză sau altă limbă. Degeaba ştie el limbi străine dacă nu înţelege problemele oamenilor.
R: Există posibilitatea ca după alegeri alianţele să se destrame? Şi care credeţi că va fi prima?
I.M: USL pe filiera PNL. Spun asta, deoarece văd că în mai toată ţara există lupte interne în USL, în special în interiorul PNL-ului.
R: Numiţi cea mai mare realizare şi cel mai mare eşec din cariera dumneavoastră politică?
I.M: Ca şi realiză pot spune toate proiectele pe care le-am început şi le-am finalizat, sau aproape le-am finalizat. Trei ani am primit premiul pentru excelenţă în administraţie. Ca eşec pot trece faptul că nu am reuşit să duc la bun sfârşit decât 80% din ceea ce mi-am propus, ca şi proiecte, pentru anul 2012. Însă nu este vina mea, este vina celor care m-au schimbat din funcţia de Prefect.
R: Faceţi sau aţi făcut parte dintr-un grup de interese?
I.M: Nu. Nu am avut niciodată firmă şi nici nu cunosc oameni care să vină să facă presiuni asupra mea. Ca să faci parte dintr-un grup de interese trebuie să ai un şef, iar eu nu am şef.

Etichete: , , , , , ,

Sunteți aici: Prima pagină: » Judeţe » Mehedinţi » Ion Mîțu: Oamenii vor vota persoana și nu partidul
Autor: pe 12 Noi 2012. în Interviu, Mehedinţi. Poți urmări răspunsurile la acest articol prin RSS 2.0. Poți adăuga un comentariu sau un trackback către acest articol

Lasă un comentariu

Abonează-te la cele mai
importante ştiri din politica locală!

Adresa de email:

VIDEOTECĂ

Bistriţa-Năsăud
afis oficial varianta finala

Tabără de fotografie #TFB9Lumia930 pentru bloggeri, în Bistrița

Național În perioada 20-23 noiembrie, în Bistriţa vor ajunge 12 bloggeri, în tabără de fotografie pentru bloggeri #TFB9Lumia 930....

18 Noi 2014 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Vrancea
4

Opriți masacrul moralității în Vrancea!

Comunicate, PDL Gabriel Postolache, președinte al Partidului Denocrat-Liberal și candidat pentru funcția de senator în Colegiul Uninominal 2 Vrancea, a...

26 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Gorj
ruset2

Ion Ruseț (PDL): În politică există norme pe care nu le întâlnești în viața de zi

Analize, Judeţe, Partide, PDL Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj şi candidat la Colegiul 1 Senat, a vorbit, într-un interviu acordat reporterilor alfanews,...

24 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Bucureşti
dum

Lucian Diaconescu (ARD): România nu are Guvern

Analize, Judeţe Lucian Diaconescu, candidatul ARD la un post de deputat în colegiul 22 Bucureşti, a declarat zilele trecute că...

24 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »

© 2018 Politica Locala. Toate drepturile rezervate.
Realizat de netclip