“Orice candidat la Parlament trebuie să vină cu niște garanții reale pentru promisiunile pe care le face”

Partidul Ecologist Român Argeş şi Mişcarea România Altfel salută iniţiativa domnului Cătălin Teodorescu de a oferi o garanţie pentru promisiunile electorale prin propunerea încheierii unui contract cu alegătorii piteşteni. Considerăm însă că este nevoie de o garanţie reală pentru a face diferenţa între promisiuni concrete şi gogoşi electorale.
După cum spune Andrei Dumitrică, cofondator Mişcarea România Altfel şi candidat din partea PER pentru Camera Deputaţilor la Colegiul uninominal nr. 9 – Piteşti, „O propunere similară se află pe masa noastră de discuţii de aproximativ două săptămâni. Înainte de toate, dincolo de orice promisiuni mai mult sau mai puţin realiste, sunt nişte întrebări cât se poate de pertinente:care este formula legala de redactare şi ce garanţii executabile reale poate avea acest contract ? cine poate executa un astfel de contract în cazul nerespectării obligaţiilor asumate şi cum ?
cine urmăreşte buna executare a prezentului contract ? În lipsa unor răspunsuri concrete la aceste întrebări, ne rezervăm dreptul de a fi sceptici cu privire la acest contract.”
„ O soluţie pe care o propunem este aceea de a deveni chiar noi, PER Argeş, semnatar al acestui contract, cu drept de executare în caz de nerespectare a clauzelor contractuale, iar clauzele contractului sa fie negociabile deoarece considerăm că actuala formula de redactare a contractului are destule ambiguităţi. Ne asumăm totodată obligaţia de a constitui un grup deschis care să prezinte lunar un raport de monitorizate a parlamentarilor care au un astfel de contract. Solicităm de asemenea în mod obligatoriu autentificarea notarială a contractului”, a mai adăugat Andrei Dumitrică.
Considerăm că noi, PER Argeş, suntem un bun garant pentru monitorizarea acestor promisiuni, întrucât: suntem un partid politic, şi oricum avem un interes direct să monitorizăm şi să sancţionăm orice derapaje provenite din partea unui alt partid, avem suport juridic pentru a putea negocia un contract care chiar să aibă valoare concretă şi care să nu fie doar o simplă hârtiuţă. Nu în ultimul rând, suntem un partid nou, curat, care îşi doreste o schimbare reală a politicii actuale.
Subliniem faptul că domnul Stan George Sandocan, candidat din partea PER Argeş pe colegiul 7 Piteşti, a subliniat necesitatea unei astfel de iniţiative încă din data de 19 noiembrie: „Evident, nu mai credeţi în vorbe, tocmai de aceea doresc să-mi iau un angajament în scris prin care mă oblig să realizez minimum 80% din ceea ce propun în campanie, în caz contrar returnez fiecare bănuţ la sfârşitul celor patru ani de mandat şi sunt dispus să fac închisoare minimum 7 luni.”
În final, considerăm normal şi necesar că orice candidat care se respectă trebuie să aiba o propunere similară şi niste garanţii reale pentru propunerile şi afirmaţiile care le face, şi asteptăm şi din partea altor candidaţi propuneri similare.
După 22 de ani de promisiuni neonorate de către parlamentarii din Argeş şi din ţară, e timpul pentru altceva, pentru un judeţ altfel, pentru o Românie Altfel.
Comunicat PER Argeş

Etichete: , , , , , , ,

Sunteți aici: Prima pagină: » Comunicate » “Orice candidat la Parlament trebuie să vină cu niște garanții reale pentru promisiunile pe care le face”
Autor: pe 26 Noi 2012. în Comunicate. Poți urmări răspunsurile la acest articol prin RSS 2.0. Poți adăuga un comentariu sau un trackback către acest articol

Lasă un comentariu

Abonează-te la cele mai
importante ştiri din politica locală!

Adresa de email:

VIDEOTECĂ

Bistriţa-Năsăud
afis oficial varianta finala

Tabără de fotografie #TFB9Lumia930 pentru bloggeri, în Bistrița

Național În perioada 20-23 noiembrie, în Bistriţa vor ajunge 12 bloggeri, în tabără de fotografie pentru bloggeri #TFB9Lumia 930....

18 Noi 2014 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Vrancea
4

Opriți masacrul moralității în Vrancea!

Comunicate, PDL Gabriel Postolache, președinte al Partidului Denocrat-Liberal și candidat pentru funcția de senator în Colegiul Uninominal 2 Vrancea, a...

26 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Gorj
ruset2

Ion Ruseț (PDL): În politică există norme pe care nu le întâlnești în viața de zi

Analize, Judeţe, Partide, PDL Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj şi candidat la Colegiul 1 Senat, a vorbit, într-un interviu acordat reporterilor alfanews,...

24 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Bucureşti
dum

Lucian Diaconescu (ARD): România nu are Guvern

Analize, Judeţe Lucian Diaconescu, candidatul ARD la un post de deputat în colegiul 22 Bucureşti, a declarat zilele trecute că...

24 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »

© 2018 Politica Locala. Toate drepturile rezervate.
Realizat de netclip