Valori sau supravietuire?

Este din ce in ce mai greu de aparat valorile progresiste si drepturile sociale obtinute cu atata anevoie in Uniunea Europeana si Romania deopotriva. Sunt o militanta convinsa si activa impotriva muncii la negru si a platii injuste, in neconcordanta cu acordurile colective si legislatia muncii in vigoare.

Ce te faci insa cand lumea se prabuseste in jurul tau? Cum mai aperi aceste drepturi cand tinerii sunt nevoiti sa accepte orice loc de munca pentru a-si intretine studiile ori a-si croi drum in viata? Cum poti sa mai gandesti macro economic lupta aceasta, cand criza sociala este atat de propagata incat cazurile individuale devin globale, colective?

Atunci cand oameni straini tie te cauta cu disperare, crezand ca  le poti intinde o mana de ajutor, iti varsa lacrimi de durere reala, coplesitoare, si iti arata cat de dur este contextul actual de pe piata muncii, iti scutura scara de valori.

In Romania sistemul este o leguma, iar in alte state membre arareori gasesti un angajator dispus sa-ti ofere un contract de munca corect. Fiecare lupta sa fure si sa-si protejeze veniturile. Ori invoca taxe prea mari, ori o competitie injusta la nivel international, asa cum este exemplul Chinei.

Un tanar va urma stagii de pregatire infinite, platite atat cat sa-si achite chiria, si dupa un an de foame si chin va accepta orice job, oricat de prost platit.

Disperarea este atat de mare incat nivelul de negociere a decazut. Se discuta tot mai des despre supravietuire, despre aflarea oricarui loc de munca din care sa iti intretii nevoile.

Nu mai avem un discurs puternic al valorilor sociale, a unui model european social, in care sa tindem inspre obiective de justitie sociala.

La finalul acestor vremuri de criza vom vedea cu ce vom ramane din ceea ce a fost candva o promitatoare Europa a cetatenilor. Intre timp, socialistii idealurilor unei lumi echitabile poarta batalii dure printre valori si supravietuire.

Sunteți aici: Prima pagină: » Europa noastră » Valori sau supravietuire?
Autor: pe 25 Oct 2012. în Europa noastră. Poți urmări răspunsurile la acest articol prin RSS 2.0. Poți adăuga un comentariu sau un trackback către acest articol

Lasă un comentariu

Abonează-te la cele mai
importante ştiri din politica locală!

Adresa de email:

VIDEOTECĂ

Bistriţa-Năsăud
afis oficial varianta finala

Tabără de fotografie #TFB9Lumia930 pentru bloggeri, în Bistrița

Național În perioada 20-23 noiembrie, în Bistriţa vor ajunge 12 bloggeri, în tabără de fotografie pentru bloggeri #TFB9Lumia 930....

18 Noi 2014 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Vrancea
4

Opriți masacrul moralității în Vrancea!

Comunicate, PDL Gabriel Postolache, președinte al Partidului Denocrat-Liberal și candidat pentru funcția de senator în Colegiul Uninominal 2 Vrancea, a...

26 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Gorj
ruset2

Ion Ruseț (PDL): În politică există norme pe care nu le întâlnești în viața de zi

Analize, Judeţe, Partide, PDL Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj şi candidat la Colegiul 1 Senat, a vorbit, într-un interviu acordat reporterilor alfanews,...

24 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »
Bucureşti
dum

Lucian Diaconescu (ARD): România nu are Guvern

Analize, Judeţe Lucian Diaconescu, candidatul ARD la un post de deputat în colegiul 22 Bucureşti, a declarat zilele trecute că...

24 Noi 2012 / Niciun comentariu / Citește mai mult »

© 2018 Politica Locala. Toate drepturile rezervate.
Realizat de netclip